Zlevanka s pekmezom od šljiva

75 godina Podravke s nama je proslavila blogerica Matejka Buča i počastila nas slatkim tradicionalnim receptom za zlevanku s pekmezom od šljiva, kojemu se još od djetinjstva iznova rado vraćamo.

  • 60 min
  • Jednostavno
Zlevanka s pekmezom od šljiva

Sastojci

Za posluživanje:

  • kiselo vrhnje
  • šećer u prahu

Priprema

  1. Jaja, šećer i bourbon vanilija šećer pjenasto umutite mikserom ili pjenjačom, dodajte kiselo vrhnje, svježi sir pa promiješajte.
  2. Dodajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sve dobro izmiješajte.
  3. Prelijte u kalup (oko 25x35 cm) premazan maslacem i poravnajte. Po površini nanesite hrpice pekmeza od šljiva pa ih međusobno povežite pomoću žlice kako biste dobili prošarani uzorak.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta tj. dok čačkalica koju ubodete u kolač ne izađe čista.

Posluživanje: Ohladite pa poslužite s kiselim vrhnjem i posipano šećerom u prahu.

Savjet: Kod pripreme, uz ostale sastojke možete umiješati i jednu naribanu jabuku.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh