Lazanje s Jadrana
- Recept by coolinarika.com -Smatrate li da za pripremu lazanja treba puno vremena, iskušajte ove slasne jadranske lazanje jednostavne za pripremu, a bogate okusima Jadrana.
Priprema
Na zagrijano maslinovo ulje stavite kozice i kratko ih popecite. Ulijte zatim 600 ml mlake vode, pasiranu rajčicu i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, uz miješanje, da dobijete umak pa umiješajte tunu, nasjeckane masline i kapare. U vatrostalnu posudu (20 cm x 20 cm) premazanu maslacem stavite red tijesta za lazanje (2 kore), red pripremljenog umaka i pospite trećinom naribane mozzarelle. Položite nekoliko listova bosiljka i slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj. Završite redom tijesta za lazanje, prelijte slatkim vrhnjem i pospite parmezanom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Posluživanje: Poslužite toplo, uz čašu crnog vina.
Savjet: Mozzarellu možete rezati na tanke ploške.