Popcorn piletina

Isprobajte pečenu piletinu na drugačiji način. Panada od mješavine brašna i začina te marinada od jogurta s mediteranskim okusima češnjaka, bosiljka, origana čine popcorn piletinu savršeno hrskavom i aromatičnom izvana, a iznutra sočnom. 

  • 20 min
  • Jednostavno
Popcorn piletina

Priprema

  1. Piletinu očistite od masnoća i narežite na komadiće veličine zalogaja ili malo veće.
  2. Sve sastojke za marinadu pomiješajte pa umiješajte piletinu.
  3. Poklopite, stavite u hladnjak i ostavite da stoji 2 – 8 sati.
  4. Sastojke za panadu pomiješajte, a zatim svaki komadić piletine izvadite iz marinade i uvaljajte u panadu.
  5. Ulje ulijte u dublju zdjelu i zagrijte. Ulje je dovoljno vruće kada se komadić panade koji ubacite odmah počne pržiti.
  6. Temperaturu smanjite na srednju i pržite piletinu uz često okretanje oko 5 – 7 minuta, ovisno o veličini komadića.
  7. Višak masnoće iscijedite na papirnatom ubrusu.

Posluživanje: Popcorn piletinu poslužite uz Podravka BBQ umak te cole slaw salatu. 

Savjet: Piletinu možete ispeći i u pećnici: Panirane komadiće prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i premažite s malo maslinova ulja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta uz jedno okretanje. 

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom