Tjestenina

Svestrana Talijanka

Mac and cheese sa umakom badem i zob

Popularni makaroni sa sirom, internacionalno su poznati pod nazivom „mac and cheese“. Nadopunite li umak od sira biljnim napitkom od badema i zobi, uživat ćete u novom, punijem okusu.Zahvaljujemo Tamari Ivančić na ustupljenom receptu

  • 25 min
  • Jednostavno
Mac and cheese sa umakom badem i zob

Sastojci

Za posluživanje:

  • 50 g sira
  • 30 g listića badema

Priprema

  1. U zagrijanoj tavi otopite maslac, dodajte brašno, kratko ga popecite na umjerenoj vatri uz neprestano miješanje, a zatim zalijte zob i badem biljnim napitkom.
  2. Kuhajte na laganoj vatri da se umak zgusne. Miješajte da se ne stvore grudice.
  3. Maknite s vatre, dodajte sol, papar i sir te miješajte da se sir otopi.
  4. U međuvremenu, tjesteninu skuhajte al dente, ocjedite, prebacite u posudu za posluživanje, a zatim prelijte pripremljenim umakom.

Posluživanje: Poslužite posuto popečenim listićima badema.

Savjet: Ako volite zapečenu tjesteninu, pospite ju naribanim sirom i kratko zapecite u pećnici.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus