Mac and cheese sa umakom badem i zob
- Recept by coolinarika.com -Popularni makaroni sa sirom, internacionalno su poznati pod nazivom „mac and cheese“. Nadopunite li umak od sira biljnim napitkom od badema i zobi, uživat ćete u novom, punijem okusu.Zahvaljujemo Tamari Ivančić na ustupljenom receptu
Priprema
U zagrijanoj tavi otopite maslac, dodajte brašno, kratko ga popecite na umjerenoj vatri uz neprestano miješanje, a zatim zalijte zob i badem biljnim napitkom. Kuhajte na laganoj vatri da se umak zgusne. Miješajte da se ne stvore grudice. Maknite s vatre, dodajte sol, papar i sir te miješajte da se sir otopi. U međuvremenu, tjesteninu skuhajte al dente, ocjedite, prebacite u posudu za posluživanje, a zatim prelijte pripremljenim umakom.
Posluživanje: Poslužite posuto popečenim listićima badema.
Savjet: Ako volite zapečenu tjesteninu, pospite ju naribanim sirom i kratko zapecite u pećnici.