Rolice punjene špekom i čvarcima

Zalogaje domaćeg okusa pronaći ćete u finim rolicama začinjenim na lovački način, a uz prilog od pirea obrok će biti savršen.

  • 45 min
  • Jednostavno
Rolice punjene špekom i čvarcima

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Odreske potucite da budu tanki i pospite ih Vegetom.
  2. Za nadjev u električnoj sjeckalici usitnite čvarke i špek. Dodajte potom sir i češnjak u granulama.
  3. Odreske premažite nadjevom i zarolajte. Rolice s jedne strane pobrašnite i popržite u tavi na zagrijanoj masti. Maknite ih s vatre i izvadite iz tave.
  4. Na masnoću od pečenja ulijte 300 ml mlake vode, dodajte sadržaj Fanta te miješajte pjenjačom dok umak ne zakipi. Kuhajte 3 minute na laganoj vatri, neprestano miješajući.
  5. Rolice vratite u tavu, u pripremljeni umak, malo pirjajte, ulijte vrhnje i pustite da još malo kuha.

Posluživanje: Pire pripremite prema uputi na vrećici, dodajte mu izmiksanu kuhanu mrkvu i sve dobro promiješajte.

Savjet: Ako imate vremena, čvarke i špek sitno narežite, okus će biti još bolji.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži