Popečci s kremom od ajvara
- Recept by coolinarika.com -Krema od ajvara jednostavno je i ukusno rješenje koje će obogatiti popečke od špinata i sira. Dodatak povrća i orašastog voća zaokružuje tanjur u zdravu priču.
Priprema
Špinat odmrznite, stavite ga u gusto sito i dobro ocijedite. Rikoti dodajte jaje i dobro izmiješajte. Dodajte omekšani maslac, parmezan, ocijeđeni špinat, muškatni oraščić, sol, crni papar i dobro izmiješajte. Postupno dodajte brašno uz miješanje da dobijete kompaktnu smjesu. Pomoću dvije žlice oblikujte popečke i stavljajte ih na pobrašnjenu podlogu. Stavite ih kuhati u kipuću slanu vodu. Nakon nekoliko minuta ih izvadite i pustite da se dobro ocijede. U tavi zagrijte preostali maslac i na njemu popecite popečke sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Kremu od ajvara pripremite tako da krem siru dodate ajvar i sve dobro izmiješate.
Posluživanje: Popečke poslužite na narezanom povrću s trakicama pršuta, a uz to poslužite i kremu s ajvarom.
Savjet: Kremi s ajvarom možete dodati grubo nasjeckane orahe ili lješnjake.