Popečci s kremom od ajvara
- Recept by coolinarika.com -Krema od ajvara jednostavno je i ukusno rješenje koje će obogatiti popečke od špinata i sira. Dodatak povrća i orašastog voća zaokružuje tanjur u zdravu priču.
![Popečci s kremom od ajvara](https://podravkaiovariations.azureedge.net/fb511454-63b3-11eb-8f0b-0242ac12001b/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Špinat odmrznite, stavite ga u gusto sito i dobro ocijedite. Rikoti dodajte jaje i dobro izmiješajte. Dodajte omekšani maslac, parmezan, ocijeđeni špinat, muškatni oraščić, sol, crni papar i dobro izmiješajte. Postupno dodajte brašno uz miješanje da dobijete kompaktnu smjesu. Pomoću dvije žlice oblikujte popečke i stavljajte ih na pobrašnjenu podlogu. Stavite ih kuhati u kipuću slanu vodu. Nakon nekoliko minuta ih izvadite i pustite da se dobro ocijede. U tavi zagrijte preostali maslac i na njemu popecite popečke sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Kremu od ajvara pripremite tako da krem siru dodate ajvar i sve dobro izmiješate.
Posluživanje: Popečke poslužite na narezanom povrću s trakicama pršuta, a uz to poslužite i kremu s ajvarom.
Savjet: Kremi s ajvarom možete dodati grubo nasjeckane orahe ili lješnjake.