Tjestenina fuži s tartufima
- Recept by coolinarika.com -Kada se tjestenina vretenastog oblika zaljubi u tartufe, poznato istarsko jelo - fuži s tartufima, naći će svoje mjesto na tanjurima zaljubljenika u aromatične okuse ove kulinarske delicije.
Priprema
- Za fuže
Brašnu dodajte jaja, ulje, vino i sol te s malo vode umijesite čvrsto tijesto. Tijesto tanko razvaljajte pa izrežite na trake širine 3-4 cm, a njih zatim na kvadratiće također širine 3-4 cm. Fuže oblikujte tako da svakom kvadratiću preklopite suprotne krajeve jedan preko drugog i pritisnite ih prstom da bi dobro prionuli jedan uz drugi. Fuže stavite kuhati u vrelu, posoljenu vodu.
Za umak
Maslacu dodajte naribane tartufe, peršin, vino, Vegetu, papar i kad zavrije umiješajte ocijeđene fuže.
Posluživanje: Sve pospite naribanim sirom i poslužite.
Savjet: Jelo kod serviranja poslužite s naribanim tartufima (crnim ili bijelim).