Tjestenina

Svestrana Talijanka

Tjestenina fuži s tartufima

Kada se tjestenina vretenastog oblika zaljubi u tartufe, poznato istarsko jelo - fuži s tartufima, naći će svoje mjesto na tanjurima zaljubljenika u aromatične okuse ove kulinarske delicije.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Tjestenina fuži s tartufima

Sastojci

Za fuže

Za umak

Za posluživanje

  • 40 g naribanog sira ribanca

Priprema

  1. Za fuže
  2. Brašnu dodajte jaja, ulje, vino i sol te s malo vode umijesite čvrsto tijesto.
  3. Tijesto tanko razvaljajte pa izrežite na trake širine 3-4 cm, a njih zatim na kvadratiće također širine 3-4 cm.
  4. Fuže oblikujte tako da svakom kvadratiću preklopite suprotne krajeve jedan preko drugog i pritisnite ih prstom da bi dobro prionuli jedan uz drugi.
  5. Fuže stavite kuhati u vrelu, posoljenu vodu.

Za umak

  1. Maslacu dodajte naribane tartufe, peršin, vino, Vegetu, papar i kad zavrije umiješajte ocijeđene fuže.

Posluživanje: Sve pospite naribanim sirom i poslužite.

Savjet: Jelo kod serviranja poslužite s naribanim tartufima (crnim ili bijelim).

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina