Štrudla

Fina sočna štrudla s nadjevima po želji od jabuka, višanja, sira… ja već osjećam miris, a vi?

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Štrudla

Sastojci

  • 9 tankih kora za savijače (štrudle)

Za nadjev

Za premazivanje

  • 100 ml mlake vode
  • 2 žlice ulja

Priprema

  1. Pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, postepeno dodajte ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Smjesu ostavite da odstoji oko 15 minuta (da griz nabubri).
  2. Odvojite 3 kore. Prvu koru premažite s nekoliko žlica smjese, na to stavite drugu koru, premažite, zatim treću koru i ponovno premažite.
  3. Preko toga rasporedite voće (i naribane jabuke), pospite cimetom i uvijte u savijaču.
  4. S ostalim korama ponovite, tako da dobijete 3 savijače.
  5. Stavite ih u prethodno nauljenu tepsiju. Vodu pomiješajte s uljem i premažite savijače.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok ne porumene, oko 35 minuta.

Posluživanje: Malo ohlađenu štrudlu narežite i posipajte sa šećerom u prahu. Poslužite kao desert ili uz topli ili hladni napitak.

Savjet: Jabuke se vrlo dobro slažu sa zrelim, prepolovljenim šljivama.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus