Štrudla
- Recept by coolinarika.com -Fina sočna štrudla s nadjevima po želji od jabuka, višanja, sira… ja već osjećam miris, a vi?
Priprema
Pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, postepeno dodajte ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Smjesu ostavite da odstoji oko 15 minuta (da griz nabubri). Odvojite 3 kore. Prvu koru premažite s nekoliko žlica smjese, na to stavite drugu koru, premažite, zatim treću koru i ponovno premažite. Preko toga rasporedite voće (i naribane jabuke), pospite cimetom i uvijte u savijaču. S ostalim korama ponovite, tako da dobijete 3 savijače. Stavite ih u prethodno nauljenu tepsiju. Vodu pomiješajte s uljem i premažite savijače. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok ne porumene, oko 35 minuta.
Posluživanje: Malo ohlađenu štrudlu narežite i posipajte sa šećerom u prahu. Poslužite kao desert ili uz topli ili hladni napitak.
Savjet: Jabuke se vrlo dobro slažu sa zrelim, prepolovljenim šljivama.