Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Grčki losos

Za pripremu grčkog lososa potreban je još feta sir te ljetno povrće i začini koji će naglasiti okus ovog jela.

  • 50 min
Grčki losos

Sastojci

Priprema

  1. U velikoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, protisnuti češnjak, origano, malo svježe mljevenog crnog papra, fetu narezanu na kockice, rajčice  narezanih na četvrtine, nasjeckane masline, krastavce narezane na kockice i kopar.
  2. Ostavite da odstoji 10-ak minuta u hladnjaku.
  3. Po dnu posude za pečenje poslažite tanko narezane ploške limuna i luk narezan na tanke ploške. Preko njih stavite filete lososa. Pospite Vegetom i svježe mljevenim crnim paprom.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 18 minuta.

Posluživanje: Filete lososa poslužite na luku i limunu s pripremljenim prilogom.

Savjet: Filete lososa položite na limun, s kožom okrenutom prema dolje.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus