Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Shakshuka

Tradicionalan način posluživanja shakshuke u bliskoistočnoj kuhinji je u tavi od lijevanog željeza, a jede se uz kruh. Glavni su sastojci jaja i umak od rajčica te nezaobilazni začini poput kumina, paprike i papra.

  • 30 min
  • Jednostavno
Shakshuka

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi za koju imate pripadajući poklopac.
  2. Dodajte papriku i luk i pirjajte 5 minuta ili dok luk ne postane proziran. Dodajte češnjak, Vegetu i začine pa kuhajte još minutu.
  3. Konzervu rajčice i sok ulijte u tavu i izlomite velikom žlicom. Začinite solju i paprom po želji i pustite da se umak zgusne.
  4. Velikom žlicom napravite mala udubljenja u umaku i u njih razbijte jaja.
  5. Poklopite posudu i kuhajte 5 – 8 minuta ili dok jaja ne budu gotova po vašoj želji.

Savjet: Ovo jelo možete poslužiti s drobljenim feta sirom i posipati sjeckanim peršinom.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu