Bundeva

Kraljica jeseni

Pečena bundeva s finim vege umakom

Zamamni miris tople pečene bundeve donosi trenutak jesenske čarolije u dom još i prije nego otvorite pećnicu. Dodatno naglasite njezin raskošni okus finim vegetarijanskim umakom u slatkoj ili slanoj verziji.

  • 60 min
  • Jednostavno
Pečena bundeva s finim vege umakom

Priprema

  1. Bundevu prerežite i izvadite joj koštice. Zajedno s korom ju narežite na deblje kriške.
  2. Narezanu bundevu stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje tako da kora bude okrenuta prema dolje.
  3. Nakapajte maslinovim uljem, pospite s malo ružmarina, majčinom dušicom i grubo mljevenim šarenim paprom.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta odnosno da omekša i dobije laganu koricu.

Umak

  1. Gussnelu dodajte nekoliko žlica O’Plant Zob biljnog napitka i razmutite. Preostali napitak zagrijte do vrenja, a onda umiješajte pripremljeni Gussnel. Kuhajte nekoliko minuta uz miješnje i lagano posolite.

Posluživanje: Toplu bundevu s umakom poslužite kao samostalno jelo ili kao fini prilog.

Savjet: Slatki umak možete napraviti tako da slanom umaku dodate 1 Dolcela Cimet šećer, naribate malo Vegeta Maestro Muškatnog oraščića i dodate 1-2 prstohvata Vegeta Maestro Đumbira.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina