Integralna pizza s crnim grahom
- Recept by coolinarika.com -Ljubitelji pizze trebali bi iskušati i ovu varijantu, jer integralna pizza s crnim grahom, avokadom i lukom može se pripremiti s različitim vrstama bezglutenskog brašna.
![Integralna pizza s crnim grahom](https://podravkaiovariations.azureedge.net/65fa9dac-d3f3-11eb-bae8-ba7c275af1d5/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U posudu stavite brašna, instant kvasac, sol, 1 žlicu maslinova ulja, šećer i postupno dolijevajući mlaku vodu, umijesite mekano i glatko tijesto. Premjestite tijesto u nauljenu posudu i premažite maslinovim uljem. Prekrijte kuhinjskom krpom i stavite na toplo mjesto da se tijesto digne (oko 1 sat). Ne brinite se ako se tijesto ne udvostruči. Dignuto tijesto premijesite, oblikujte u kuglu, pa rukama raširite u krug debljine oko 1/2 cm. Krenite od sredine i širite tijesto prema van, istodobno ga rotirajući. Tijesto stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Rajčicu pomiješajte s origanom, uljem i malo soli pa time premažite tijesto. Zatim na njega poslažite ocijeđeni grah i na ploške ili rezance narezan luk. Pećnicu zagrijte na 220 °C, a za to vrijeme pustite pizzu da još malo odstoji. Pizzu pecite 15 minuta, izvadite je iz pećnice, pa po njoj rasporedite svježe narezan avokado i pospite peršinom.
Posluživanje: Pizzu narežite i odmah poslužite.
Savjet: Uz integralno brašno možete kombinirati bezglutenska brašna po vlastitu izboru.