Kremaste jagoda šnite
- Recept by coolinarika.com -Jagode u kremi, džem od jagoda, jagode kao ukras...sve može!Jer nekako s proljeća pa do kraja sezone ovih mirisnih omiljenih zalogaja jedino što za desert želimo su slastice bogate jagodama. Kremaste jagoda šnite nijednog jagodoljupca neće ostaviti ravnodušnim, osim okusom obaraju s nogu već na prvi pogled.
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180°C, a posudu za pečenje ( 20x25 cm ) obložite papirom za pečenje. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaje, otopljeni maslac i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 2-3 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Smjesu stavite u posudu za pečenje i poravnajte. Pecite oko 20 minuta. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom. Od hladnog mlijeka oduzmite 6 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1 – 2 minute. Izlijte puding u drugu posudu i hladite. Izmiješajte šlag pa pola količine dodajte u ohlađeni puding i dobro izmiješajte. Na ohlađeni biskvit nanesite Džem u tankom sloju. Preko njega nanesite pripremljenu kremu i poravnajte. Na nju nanesite ostatak šlaga.
Posluživanje: Držite u hladnjaku do posluživanja.
Savjet: Da bi lakše stavili kremu, nanesite ju pomoću slastičarske vrećice.