Mascarponata s voćem
- Recept by coolinarika.com -Savršena mascarponata s voćem bez pečenja je jednostavna i brzo pripremljena, a za potpuni užitak u ovoj slastici potrebno je samo pričekati da se dobro ohladi.
Priprema
Za podlogu promiješajte mljevene kekse i lješnjake, dodajte mlijeko te otopljeni maslac. Promiješajte te ravnomjerno rasporedite u nauljen kalup za torte Ø 22 cm. Smjesu utisnite žlicom da dobijete podlogu i stavite u hladnjak dok pripremate kremu. Borovnice fino usitnite u pire u blenderu. U posudu prikladnu za miksanje ulijte slatko vrhnje i miješajte električnom miješalicom 1 minutu. Neprekidno miješajući dodajte sir i Limun šećer te postupno umiješajte Instant želatinu. Nastavite miješati još 1-2 minute, a potom dodajte šećera u prahu. Na kraju umiješajte pire od voća. Smjesu ulijte na ohlađenu podlogu, stavite u hladnjak i ostavite da se hladi 30 min. Za šlag, u visoku posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte sadržaj vrećice, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom do željene čvrstoće. Šlag nanesite na slasticu i sve zajedno ostavite u hladnjaku da se hladi još najmanje 1 sat.
Posluživanje: Slasticu ukrasite borovnicama i poslužite.
Savjet: Slasticu možete pripremiti sa jogurtom umjesto sirom (250 ml slatkog vrhnja i 150 ml jogurta)