Dvostruka čokoladna torta

Glavna vijest dana je da dvostruka čokoladna torta izlazi iz kuhinje i osvaja nepca svih ljubitelja slatkog, kremastog i čokoladnog, ali ovoga puta u dvostrukom izdanju.

  • 85 min
  • Srednje zahtjevno
Dvostruka čokoladna torta

Sastojci

Za biskvit ×3:

Za kremu:

Za ganache:

  • 140 ml slatkog vrhnja (nezaslađenog)
  • 120 g čokolade

Priprema

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke izmiješajte sa šećerom i burbon vanilija šećerom u pjenastu smjesu.
  2. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom koje ste prije toga zajedno prosijali. Zatim uz pomoć lopatice za kolače lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka tako da smjesa ostane rahla.
  3. Istresite je u kalup za torte Ø22 cm koji ste obložili papirom za pečenje i poravnajte. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta. Na isti način pripremite još 2 biskvita.
  4. Kad su biskviti hladni započnite slagati slasticu. U kalup za tortu stavite prvi biskvit.
  5. Za pripremu kreme, u posudu ulijte hladno mlijeko i dodajte mješavinu za pripremu deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom te na kraju umiješajte Lino Lade Gold Creamy i mascarpone sir.
  6. Pola kreme nanesite na biskvit u kalupu, poravnajte i prekrijte drugim biskvitom.
  7. Zatim nanesite preostalu kremu preko biskvita i prekrijete zadnjim biskvitom.
  8. Tako pripremljenu slasticu ostavite da se hladi u hladnjaku najmanje 30 minuta prije nego skinete kalup i prelijete je ganachem.
  9. Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko nasjeckane čokolade. Promiješajte da se čokolada otopi.
  10. Pomoću prikladne posude nanesite ganache uz rub da se mjestimično slije, a zatim nanesite na gornju površinu torte.

Posluživanje: Dok je ganache još svjež tortu ukrasite nasjeckanim poprženim lješnjacima i voćem.

Savjet: Biskvite možete pripremiti i dan ranije ili koristiti gotove biskvite.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus