Bolonjez od leće
- Recept by coolinarika.com -Podravki je za njezinih uspješnih 75 godina poslovanja popularna pjevačica Lana Jurčević pripremila šaren i nevjerojatno ukusan bolonjez od leće, u kojemu će uživati svi ljubitelji tjestenine, ali i povrtnih zalogaja.
Priprema
Luk, mrkvu, celer i češnjak usitnite ili naribajte što je sitnije moguće. Na zagrijano maslinovo ulje stavite povrće i uz miješanje kratko popecite. Dodajte malo vode i na laganoj vatri poklopljeno pirjajte oko 15 minuta. Leću dodajte povrću, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i ulijte vode da pokrije sadržaj. Dodajte bosiljak, origano i Vegetu BIO. Poklopite i kuhajte oko 20 minuta odnosno da leća omekša. Po potrebi dodajte još malo vode. Potkraj popaprite i po potrebi posolite. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi.
Posluživanje: Gusti umak od leće rasporedite po špagetima, pospite naribanim sirom i poslužite.
Savjet: Bolonjez od leće možete poslužiti i s njokima, palentom ili rezancima od tikvica.