ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje

Cappuccino sladoledna torta

Jednostavnih recepata za tortu nikad dosta! Još kada je riječ o onima koji se ne peku, a podsjećaju na sladoled onda je svaki novi komentar suvišan!O' Plant biljno mlijeko Barista od zobi glavni je sastojak inspiracije koji se savršeno uklopio u ovo kremasto božanstvo. Nekoliko minuta miksanja dovoljno je za O' bilje okusa i užitaka!Zahvaljujemo blogerici Suzani Mušak na ustupljenom receptu.

  • 30 min
  • Jednostavno
Cappuccino sladoledna torta

Sastojci

  • 150 g svježih datulja
  • 1 žlica kakao praha
  • prstohvat soli
  • 150 g popečenih lješnjaka

Za cappuccino kremu:

  • 1 žličica arome vanilije
  • 8 žlica skuhane kave (ja sam koristila domaću tursku, može i neka instant)
  • 1/2 žlice kakao praha
  • 80 ml agavinog sirupa
  • 100 ml otopljenog kokosovog ulja
  • 200 ml O'Plant Zob Barista biljnog napitka
  • 300 g sirovih indijskih oraščića (potopiti u vodi minimalno 5 sati)

Za ganache:

Priprema

  1. Za podlogu, popečene lješnjake usitnite u multipraktiku, dodajte sol i datulje, miksajte dok se smjesa ne sjedini.
  2. Utisnite je u kalup promjera 18 do 22 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
  3. Za kremu, sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
  4. Kremu prelijte preko podloge i stavite u zamrzivač da se malo stisne.
  5. Za ganache, na pari otopite tamnu čokoladu, dodajte mlijeko, promiješajte da se čokolada lijepo sjedini, prelijte preko kreme i vratite u zamrzivač, najbolje preko noći.
  6. Tortu ostavite nekoliko sati u hladnjaku prije posluživanja.

Posluživanje: Čuvajte je u hladnjaku.

Savjet: Zamrznutu tortu prije posluživanja ostavite 4 sata u hladnjaku ili 2 sata na sobnoj temperaturi.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”