Zapečene polpete
- Recept by coolinarika.com -Zapečene mesne polpete s rajčicom poslužite s kuhanom rižom i uživajte u laganom jelu.
![Zapečene polpete](https://piovariations.cdn.podravka.net/d7ceeacc-6392-11eb-a15d-0242ac12004a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Za polpete mesu dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak u granulama, peršin, jaje i sol. Sve dobro izmiješajte i od dobivene smjese oblikujte polpete. Na maslinovom ulju popecite pripremljene polpete, pa ih izvadite sa strane. Na istoj masnoći popecite luk i češnjak, dodajte passatu, podlijte bijelim vinom pa reducirajte. Dodajte Vegetu, papar i malo šećera, pa zatim na rezance narezanu tikvicu. U posude za pečenje stavite po jednu polpetu, prelijte umakom od rajčice, pospite na rezance narezanim tikvicama i na kraju na kockice narezanom mozzarellom. Zapecite u pećnicu zagrijanoj na 200 ° C dok se sir ne otopi, a umak počne ključati (oko 15 minuta).
Posluživanje: Zapečene polpete poslužite s kuhanom rižom.
Savjet: Pripremu jela pojednostavit ćete ukoliko u jednu posudu za pečenje složite polpete, prelijete umakom i pospete mozzarellom te zapecite.