Zapečene polpete

Zapečene mesne polpete s rajčicom poslužite s kuhanom rižom i uživajte u laganom jelu.

  • 50 min
  • Jednostavno
Zapečene polpete

Sastojci

Za polpete

Priprema

  1. Za polpete mesu dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak u granulama, peršin, jaje i sol. Sve dobro izmiješajte i od dobivene smjese oblikujte polpete.
  2. Na maslinovom ulju popecite pripremljene polpete, pa ih izvadite sa strane.
  3. Na istoj masnoći popecite luk i češnjak, dodajte passatu, podlijte bijelim vinom pa reducirajte. Dodajte Vegetu, papar i malo šećera, pa zatim na rezance narezanu tikvicu.
  4. U posude za pečenje stavite po jednu polpetu, prelijte umakom od rajčice, pospite na rezance narezanim tikvicama i na kraju na kockice narezanom mozzarellom.
  5. Zapecite u pećnicu zagrijanoj na 200 ° C dok se sir ne otopi, a umak počne ključati (oko 15 minuta).

Posluživanje: Zapečene polpete poslužite s kuhanom rižom.

Savjet: Pripremu jela pojednostavit ćete ukoliko u jednu posudu za pečenje složite polpete, prelijete umakom i pospete mozzarellom te zapecite.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke