Mediteranska salata
- Recept by coolinarika.com -Kad se prisjetite prelijepog Mediterana upotpunite doživljaj prigodnim samostalnim jelom u obliku sočne salate pune repova kozica, povrća i sira pri čemu će avokado najviše doprinijeti okusu jela s mora.
![Mediteranska salata](https://piovariations.cdn.podravka.net/eef21d16-6390-11eb-bde6-0242ac12002a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, a zatim je ocijedite, pa ohladite pod mlazom hladne vode. Repove kozica popržite u tavi na malo ulja. Tjestenini dodajte kozice, na polovice prerezane cherry rajčice, narezan ljubičasti luk, na kockice narezanu zelenu papriku i prerezane masline. Preljev pripremite od maslinova ulja, jabučnog soka i Vegete Natur za salatu. Prelijte preko salate i promiješajte. Zatim dodajte sir i na kockice narezani avokado.
Posluživanje: Odmah poslužite kao samostalan obrok ili međuobrok.
Savjet: Sastojke salate možete pripremiti ranije, pomiješati i držati u hladnjaku. Neposredno prije posluživanja preliti preljevom i promiješati.