Užička projara

Pogača od kukuruznog brašna “obogaćena” sirom, kajmakom i čvarcima poslužuje se topla za doručak ili predjelo, ili hladna uz jogurt, mlijeko, čaj, ali i pivo. Postoji i vegetarijanska varijanta s tofuom umjesto čvaraka.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Užička projara

Sastojci

  • 250 g svježeg masnijeg sira
  • 130 g kajmaka
  • 200 g narezanih čvaraka
  • 2 žličice soli
  • 750 g Kukuruznog brašna Podravka
  • 150 ml vruće vode
  • 2 žlice ulja
  • 4 jaja

Priprema

  1. Jaja, sir, kajmak, narezane čvarke i sol dobro promiješajte i dodajte brašno. Tijesto umijesite dodajući mu vruću vodu.
  2. U namazanu tepsiju stavite pripremljeno tijesto, koje ste prstima razvukli.
  3. Tijesto narežite na kocke i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 20-25 minuta.
  4. Pred kraj pečenja projaru zalijte uljem i još pecite dok ne porumeni.

Posluživanje: Projaru poslužite uz sezonsku salatu.

Savjet: Prilikom dodavanja vode pazite da tijesto ne bude prečvrsto.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja