Kremasta tjestenina sa špinatom i skušom
- Recept by coolinarika.com -Kremasta tjestenina sa špinatom i skušom lagano je i jednostavno jelo idealno za ručak s društvom uz čašicu rashlađenog vina. Osim toga je i primjer kako redovitije možemo uvesti ribu na tjedni menu. Uživajte!
Priprema
Tjesteninu skuhajte u puno posoljene vode al dente (5 minuta). Za to vrijeme u srednjoj posudi zagrijte maslac dok se ne otopi i dodajte sitno nasjeckani češnjak. Pustite da se zagrije i postane mirisan. Zatim dodajte vrhnje, limunovu koricu i suho bijelo vino. Pustite da kratko pirja da se umak zgusne te posolite i dodajte malo svježe mljevenog crnog papra. Zatim umiješajte špinat i zagrijavajte minutu dok špinat malo ne uvene. Dodajte ocijeđenu tjesteninu i kapare. Lagano promiješajte da se sastojci povežu i zagriju. Na kraju umiješajte komade skuše.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Kod pripreme umaka možete dodati sušene rajčice, naribani parmezan, svježi peršin ili pahuljice crvene paprike.