Tjestenina

Svestrana Talijanka

Kremasta tjestenina sa špinatom i skušom

Kremasta tjestenina sa špinatom i skušom lagano je i jednostavno jelo idealno za ručak s društvom uz čašicu rashlađenog vina. Osim toga je i primjer kako redovitije možemo uvesti ribu na tjedni menu. Uživajte!

  • 15 min
  • Jednostavno
Kremasta tjestenina sa špinatom i skušom

Sastojci

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u puno posoljene vode al dente (5 minuta).
  2. Za to vrijeme u srednjoj posudi zagrijte maslac dok se ne otopi i dodajte sitno nasjeckani češnjak.
  3. Pustite da se zagrije i postane mirisan. Zatim dodajte vrhnje, limunovu koricu i suho bijelo vino.
  4. Pustite da kratko pirja da se umak zgusne te posolite i dodajte malo svježe mljevenog crnog papra.
  5. Zatim umiješajte špinat i zagrijavajte minutu dok špinat malo ne uvene. Dodajte ocijeđenu tjesteninu i kapare.
  6. Lagano promiješajte da se sastojci povežu i zagriju. Na kraju umiješajte komade skuše.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Kod pripreme umaka možete dodati sušene rajčice, naribani parmezan, svježi peršin ili pahuljice crvene paprike.

Gulaš

Inspirirani tradicijom