Srpska pljeskavica

Pljeskavica nije pljeskavica ako u njoj nema luka i feferona! Uspjelom pljeskavicom se smatra i ona koja je s obje strane ispečena do tamnosmeđe boje, s tankim, srednje pečenim slojem u sredini.

  • 30 min
  • Jednostavno
Srpska pljeskavica

Sastojci

  • 2 narezana feferona
  • 700 g mljevenog svinjskog mesa
  • 300 g mljevenog goveđeg mesa
  • 1 češanj protisnutog češnjaka
  • 1 žličica Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
  • 1 žličica Vegete
  • sol
  • ulje za pečenje
  • 100 g nasjeckanog luka

Priprema

  1. Luk i feferone izmiješajte s mesom, dodajte češnjak, papar, Vegetu i sol, pa sve zajedno dobro izmiješajte u kompaktnu masu.
  2. Od pripremljene smjese oblikujte okrugle pljeskavice debljine 1 cm i pecite ih u dobro zagrijanoj teflon tavi ili na roštilju.
  3. Na vruće pljeskavice stavite žličicu kajmaka.

Posluživanje: Poslužite s mladim lukom ali, po želji, i Ajvarom, Relishem ili Pinđurom.

Savjet: Meso je dobro izmiješano kad se počne odvajati od prstiju.

Ajvar

Razmazi svoje nepce