Chili con carne s krumpirom iz pećnice

Obožavamo složence jer su jednostavni za pripremu i ne oduzimaju puno vremena u kuhinji. Baš zbog navedenog je recept, Chili con carne s krumpirom iz pećnice, na popisu naših omiljenih jela. Sljubljeni zapečeni krumpir i mljeveno meso su par kojemu je teško odoljeti.

  • 35 min
  • Jednostavno
Chili con carne s krumpirom iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir narežite na kocke, stavite u kipuću slanu vodu te kuhajte oko 15 minuta pa ocijedite.
  2. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite, uz miješanje, da tekućina ispari.
  3. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
  4. Dodajte ocijeđeni crveni grah i pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje. Umiješajte krumpir.
  5. Stavite u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite sirom.
  6. Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Jelo pospite narezanim korijandrom i poslužite toplo s vrhnjem.

Savjet: Po želji u jelo možete dodati narezanu chili papričicu, ovisno o tome koliko pikantno volite.

Začini inspiracije

Monozačini