Chili con carne s krumpirom iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Obožavamo složence jer su jednostavni za pripremu i ne oduzimaju puno vremena u kuhinji. Baš zbog navedenog je recept, Chili con carne s krumpirom iz pećnice, na popisu naših omiljenih jela. Sljubljeni zapečeni krumpir i mljeveno meso su par kojemu je teško odoljeti.
Priprema
Krumpir narežite na kocke, stavite u kipuću slanu vodu te kuhajte oko 15 minuta pa ocijedite. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite, uz miješanje, da tekućina ispari. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte. Dodajte ocijeđeni crveni grah i pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje. Umiješajte krumpir. Stavite u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite sirom. Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje: Jelo pospite narezanim korijandrom i poslužite toplo s vrhnjem.
Savjet: Po želji u jelo možete dodati narezanu chili papričicu, ovisno o tome koliko pikantno volite.