Grah s batatom

Grah je namirnica bogata proteinima, vlaknima i željezom, pa ne čudi da spada u red glavnih superjunaka u podizanju imuniteta posebice u zimskih mjesecima. U ovom ukusnom jelu na žlicu društvo mu pravi batat, odličan izvor vitamina C. Kad jednom isprobate ovaj ukusan recept, vjerujte postat će omiljen na popisu tjednog jelovnika. 

  • 50 min
  • Jednostavno
Grah s batatom

Sastojci

Priprema

  1. Ječmenu kašu prelijte vodom, kuhajte 30 – 40 minuta, a zatim ocijedite.
  2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta.
  3. Na maslinovu ulju popecite pancetu, dodajte batat i prelijte s 1 litrom vode.Kuhajte 15 minuta pa dodajte pripremljeni Fant, ocijeđeni grah i ječmenu kašu.
  4. Kuhajte 10-ak minuta pa umiješajte aceto balsamico.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: U jelo po želji možete dodati Vegeta Maestro mljeveni chili, jelo će biti pikantno.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus