Gulaš s povrćem i noklicama

Postoje jela kojima se uvijek vraćamo, pogotovo ako koji imaju prizvuk comfort fooda. Jedno od takvih je gulaš s povrćem i noklicama. Mi donosimo recept za čiju pripremu je dovoljno tek 20 minuta, tajna se krije u gulašu u limenki koji je upotpunjen noklicama i povrćem. Ovakav obrok na žlicu je idealan u nedostatku vremena za dugo kuhanje.

  • 20 min
  • Jednostavno
Gulaš s povrćem i noklicama

Priprema

  1. Na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri popecite narezane tikvice.
  2. Dodajte mrkvu i grašak, pa pirjajte 10-ak minuta, da omekšaju.
  3. Zatim dodajte gulaš i bosiljak i pustite da zavri.
  4. Za noklice, u posudu stavite jaje, sol, prašak za pecivo, brašno i dodajući vode umiješajte tijesto.
  5. Žlicu kojom ćete grabiti tijesto za noklice najprije umočite u vrelu vodu, a zatim grabite malo po malo smjese i stavite kuhati u vrelu vodu.

Posluživanje: Noklice ocijedite, umiješajte u gulaš i poslužite.

Savjet: Noklice možete i odmah zakuhati u gulaš te sve još kratko kuhati.

Gulaš

Inspirirani tradicijom