Zabatak i ječmena kaša s povrćem
- Recept by coolinarika.com -Piletinu popečenu na maslinovom ulju servirajte uz prilog od mješavine povrća i ječma i uživajte u laganom obroku idealnom nakon blagdana.
Priprema
Pileći zabatak oblikujte u odrezak, nabodite ga na štapić za ražnjić, pospite s Vegetom Natur za piletinu i marinirajte na hladnom 30 minuta. Ječam operite i stavite kuhati u posoljenu vodu i kuhajte oko 35 minuta. Kraljevski mix skuhajte u posoljenoj vodi. Poriluk očistite, operite i narežite na rezance. Na polovici maslinova ulja popecite poriluk, naribajte češnjak i pirjajte uz podlijevanje vodom. U 600 ml vode razmutite krem juhu. Poriluk zalijte juhom, dodajte kuhani ječam, pa sve zajedno još kuhajte oko 5 minuta. Na kraju dodajte kuhano povrće.
Posluživanje: Zabatak poslužite s ječmenom kašom s povrćem.
Savjet: Odličan prilog, ječmenu kašu s povrćem možete poslužiti i kao samostalno vegetarijansko jelo ili umjesto zabatka odabrati drugu vrstu mesa, kobasice ili jednostavno jaja.