Špageti bolognese bez mesa
- Recept by coolinarika.com -Umjesto mesa, špagete bolognese pripremite s tikvicama i korjenastim povrćem i dobit ćete izvrsnu vegetarijansku inačicu za sve koji vole maštovite povrtne zalogaje.
Priprema
Tikvicu narežite na rezance (naribajte na krupni ribež), a mrkvu i celer narežite ili naribajte na istu debljinu. Na zagrijano ulje stavite mrkvu i celer i uz miješanje popecite da omekšaju. Fant smjesu otopite u 500 ml vode, prelijte preko povrća i zagrijte do vrenja. Pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta uz miješanje. Špagete stavite kuhati u posoljenu zavrelu vodu i kuhajte da ostanu al dente. Dodajte tikvice i nakon minute ocijedite. Umiješajte špagete s tikvicama u umak da se sastojci povežu.
Posluživanje: Poslužite toplo posuto pinjolima.
Savjet: Po želji možete dodati i drugo povrće, ali ga prethodno blanširajte.