BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa

Špageti bolognese bez mesa

Umjesto mesa, špagete bolognese pripremite s tikvicama i korjenastim povrćem i dobit ćete izvrsnu vegetarijansku inačicu za sve koji vole maštovite povrtne zalogaje.

  • 25 min
  • Jednostavno
Špageti bolognese bez mesa

Sastojci

Priprema

  1. Tikvicu narežite na rezance (naribajte na krupni ribež), a mrkvu i celer narežite ili naribajte na istu debljinu.
  2. Na zagrijano ulje stavite mrkvu i celer i uz miješanje popecite da omekšaju. Fant smjesu otopite u 500 ml vode, prelijte preko povrća i zagrijte do vrenja. Pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta uz miješanje.
  3. Špagete stavite kuhati u posoljenu zavrelu vodu i kuhajte da ostanu al dente. Dodajte tikvice i nakon minute ocijedite.
  4. Umiješajte špagete s tikvicama u umak da se sastojci povežu.

Posluživanje: Poslužite toplo posuto pinjolima.

Savjet: Po želji možete dodati i drugo povrće, ali ga prethodno blanširajte.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja