Pikantni složenac
- Recept by coolinarika.com -Tipične su se namirnice čileanske kuhinje – kukuruz, paprika i krumpir – spojile s rižom i pikantnim začinima u ragu od junetine. Atipičnost ovom jelu za naše podneblje daje i dodatak žumanjaka pred kraj kuhanja.
Priprema
Junetinu narežite na kockice i na maslacu kratko popecite. Dodajte nasjeckani luk, zajedno pirjajte oko 5 minuta, a zatim posudu s mesom maknite s vatre. Umiješajte mljevenu papriku, Vegetu natur chili, pola količine vode i nastavite pirjati dok meso ne omekša. Nakon toga dodajte rižu, kukuruz šećerac, grašak, svježu papriku narezanu na kockice i preostalu vodu. Jelo nastavite kuhati da riža i meso omekšaju (još oko 20 minuta). Pred kraj kuhanja umiješajte razmućene žumanjke i kuhajte još oko 5 minuta.
Posluživanje: Ragu poslužite uz kuhani krumpir.
Savjet: Po želji, ovom jelu možete dodati i ljutu papričicu.