Pikantni složenac

Tipične su se namirnice čileanske kuhinje – kukuruz, paprika i krumpir – spojile s rižom i pikantnim začinima u ragu od junetine. Atipičnost ovom jelu za naše podneblje daje i dodatak žumanjaka pred kraj kuhanja.

  • 80 min
  • Jednostavno
Pikantni složenac

Priprema

  1. Junetinu narežite na kockice i na maslacu kratko popecite.
  2. Dodajte nasjeckani luk, zajedno pirjajte oko 5 minuta, a zatim posudu s mesom maknite s vatre.
  3. Umiješajte mljevenu papriku, Vegetu natur chili, pola količine vode i nastavite pirjati dok meso ne omekša.
  4. Nakon toga dodajte rižu, kukuruz šećerac, grašak, svježu papriku narezanu na kockice i preostalu vodu.
  5. Jelo nastavite kuhati da riža i meso omekšaju (još oko 20 minuta).
  6. Pred kraj kuhanja umiješajte razmućene žumanjke i kuhajte još oko 5 minuta.

Posluživanje: Ragu poslužite uz kuhani krumpir.

Savjet: Po želji, ovom jelu možete dodati i ljutu papričicu.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma