Losos u bijelom

Kada nećete vi u Čile, Čile će k vama. Zbog geografskog položaja Čilea i njegovog širokog obalnog pojasa ribe i morski plodovi često završavaju na tanjuru. Smjelu kombinaciju lososa i kokosa nadopunit će slatko vrhnje i začini.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Losos u bijelom

Sastojci

Za preljev

Priprema

  1. Odreske popecite u široj tavi na zagrijanom ulju. Pecite ih nekoliko minuta sa svake strane i potom stavite u vatrostalnu posudu.
  2. Pripremljene odreske lososa uvaljajte u kokosovo brašno.
  3. Ovom mješavinom prelijte losos. Po površini rasporedite mozzarellu narezanu na ploške.
  4. Odreske lososa posolite i popaprite s jedne i druge strane.
  5. Jaja istucite s vrhnjem, Vegetom natur chili i paprikom u prahu. Dodajte nasjeckani peršin.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 15-20 minuta.
  7. Kokosovo brašno usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje: Odreske lososa poslužite uz kuhano povrće.

Savjet: Slatko vrhnje možete zamijeniti kokosovim mlijekom.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje