Zapečeni kukuruz s dvije vrste mesa

Junetina ili piletina, pitanje je sad! Ne možete li se odlučiti, isprobajte ovaj recept i upotrijebite obje vrste mesa. Poseban će okus dati kombinacija maslina, kukuruza i grožđica.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Zapečeni kukuruz s dvije vrste mesa

Sastojci

Priprema

  1. Na dno namašćene vatrostalne posude stavite pileće filete narezane u odreske. Malo ih posolite pa na to rasporedite pirjanu junetinu s lukom.
  2. Nakon toga stavite masline očišćene od koštica, a zatim pripremljeni kukuruz i grožđice.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
  4. Kukuruz stavite u posudu, dodajte vrhnje i maslac. Zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta pa maknite s vatre.
  5. Na ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  6. Dodajte junetinu narezanu na kockice, Vegetu natur chili, papar, kim i bosiljak. Pirjajte zajedno oko 25 minuta, dok meso ne omekša.

Posluživanje: Poslužite toplo, uz salatu po želji.

Savjet: Vatrostalnu posudu prije pečenja pokrijte aluminijskom folijom, jelo će biti sočnije.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma