Tikvice iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Kada ne biste znali da jelo pripada rumunjskoj kuhinji, mogli biste ga svrstati u bilo koju europsku zemlju. Osobitost rumunjskog recepta je dodavanje šećera u kiselo vrhnje. Za aperitiv probajte rumunjsku šljivovicu.
Priprema
Tikvice operite i skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi (oko 10 minuta). Izvadite ih, ohladite i prerežite po dužini. Na dno vatrostalne posude premazane žličicom maslaca i posute sa žlicom krušnih mrvica poslažite tikvice s prerezom okrenutim na gore. Tikvice pospite naribanim sirom, preostalim maslacem narezanim na listiće, nasjeckanim peršinom, posolite i popaprite. Opet poslažite tikvice i sve ponovite isto, a zadnji sloj pospite preostalim krušnim mrvicama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30-40 minuta. Vrhnje izmiješajte sa šećerom.
Posluživanje: Pečene tikvice poslužite s pripremljenim vrhnjem.
Savjet: Vrhnje možete poslužiti i bez dodatka šećera.