Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont

Arancini

Iako arancini svojim izgledom podsjećaju na naranče, zapravo je riječ o prženim lopticama riže, čija je domovina Italija. Iskoristite ostatke rižota i servirajte arancine kao prilog ili samostalno jelo.

  • 40 min
  • Jednostavno
Arancini

Sastojci

Priprema

  1. Na manjoj tavi zagrijte 1 žlicu maslinova ulja pa kratko prepržite mladi luk, dodajte grašak i pirjajte 3 minute, izvadite i ostavite da se malo ohladi.
  2. U rižu umiješajte pripremljeni grašak, 1 žličicu Vegete, jaja i parmezan i dobro promiješajte.
  3. Mozzarellu narežite na 6 većih komada pa od smjese s rižom oblikujte kuglice oko kocke mozzarelle. Uvaljajte kuglice u krušne mrvice i pržite ih u dubokom ulju 10 – 15 minuta na temperaturi od 175 °C. Izvadite na upijajući papir.
  4. Za umak zagrijte ostatak maslinova ulja pa dodajte češnjak i pržite dok ne zamiriši, dodajte pelate koje ste zdrobili rukama ili kuhačom i 100 ml vode.
  5. Dodajte Vegetu, origano i šećer i kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri.

Posluživanje: Poslužite s arancinima.

Savjet: Arancini se u originalu rade s rižotom tako da možete upotrijebiti i ostatke gotovo bilo kojeg rižota, samo smanjite količinu jaja na jedno i izbacite parmezan kojeg bi već trebalo biti dovoljno u samom rižotu.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma