Orada u foliji

Sjeckanu rajčicu iskoristite i kod pripreme ribljih specijaliteta. Slijedi jednostavan, ali efektan recept za ribu s povrćem pečenu u pećnici. Poslužite u košuljicama od folije!

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Orada u foliji

Sastojci

Priprema

  1. Ribu očistite, operite i osušite, a unutrašnjost ribe posolite i popaprite.
  2. Tikvice operite, narežite na ploške i kratko popecite u teflonskoj tavi.
  3. Na aluminijsku foliju stavite žlicu maslinova ulja, položite ribu koju nakapajte limunovim sokom, dodajte sjeckanu rajčicu, popečene tikvice, nakapajte maslinovim uljem i pospite bosiljkom. Foliju dobro omotajte oko ribe. Isto napravite s ostalim ribama.
  4. Pripremljene ribe stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 30 minuta.

Posluživanje: Ribu poslužite odmah, u foliji.

Savjet: Aluminijsku foliju dobro omotajte oko pripremljene ribe da sadržaj ne iscuri tijekom pečenja.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka