Tanzaniski riblji curry
- Recept by coolinarika.com -Ribu u curry umaku poslužite s kuhanim grisom i uživajte u egzotici okusa.
Priprema
Ribu narežite na manje komade, pospite je s Vegetom Natur za ribu i nakapajte limunovim sokom. Na ulju popecite sitno nasjeckani luk, a zatim dodajte protisnuti češnjak. Nakon što je luk omekšao, dodajte sjeckanu rajčicu, maslac od kikirikija, zelenu papriku i chilli papričice narezane na rezance, đumbir, kokosovo mlijeko, curry i malo vode. Umak prokuhajte desetak minuta, a zatim dodajte mariniranu ribu. Ribu u umaku pirjajte oko 10 minuta pazeći da se ne raspadne. Pšenični gris dodajte u kipuću vodu i kuhajte 2 minute neprestano miješajući.
Posluživanje: Ribu u curry umaku poslužite s kuhanim grisom.
Savjet: Za pripremu ovog jela najbolje će odgovarati fileti bakalara ili svježi oslić.