Slastice i kolači

Slatka napast

Churros na brži način

Za dane kada poželite gricnuti nešto slatko, cimetasto i utješno, a ne da vam se uključiti pećnicu, rješenje je churros na brži način. Uživajte u neodoljivim, brzim španjolskim uštipcima uz čokoladni umak i kremu s okusom vanilije. Zahvaljujemo autorici Andrei Cukrov na ustupljenom receptu.  

  • 35 min
  • Jednostavno
Churros na brži način

Sastojci

Za churrose:

Za kremu od vanilije:

Za umak od čokolade:

Priprema

  1. Za churrose:
  2. U zdjelu stavite mješavinu za tijesto, toplu vodu i ulje. Miješajte mikserom dok se ne poveže u mrvičastu i gustu smjesu.
  3. Umiješajte jedno po jedno jaje i nastavite sve miksati dok ne dobijete glatku smjesu koja se odvaja od stranica posude.
  4. Ostavite smjesu deset minuta da odmori pa je prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom za ukrašavanje.
  5. U velikoj i dubokoj tavi zagrijte ulje (optimalno je 170°C). Istiskujte dugačke trake tijesta - churrose iz vrećice direktno u zagrijano ulje. Kada istisnete željenu dužinu tijesta, odrežite ga škarama i nastavite istiskivati. Nemojte pretrpati posudu u kojoj pržite.
  6. Pržite nekoliko minuta pa pažljivo okrenite i nastavite pržiti s druge strane dok churrosi ne postanu tamno-zlatne boje.
  7. Pržene izvadite na kuhinjski ubrus da se ocijede od viške masnoće, a zatim ih još tople uvaljajte u mješavinu kristal šećera, Cimet šećera i Vanilin šećera.

Za kremu od vanilije

  1. U zdjeli pomiješajte mješavinu za kremu i šećer.Dodajte mlijeko pa sve dobro izradite mikserom dok ne postane gusta i lijepa krema.

Za umak od čokolade

  1. Čokoladu nasjeckajte i stavite u vatrostalnu posudu, dodajte instant kavu, Vanilin šećer, maslac i vrhnje.
  2. Sve kuhajte nad parom povremeno miješajući dok se sve ne spoji u glatki čokoladni umak.Maknite s vatre i ostavite sa strane da se hladi i zgusne.

Posluživanje: Churrose odmah poslužite uz prije pripremljene umak od čokolade i kremu od vanilije.

Savjet: Za istiskivanje tijesta iz slastičarske vrećice možete koristiti zvjezdasti nastavak s otvorom promjera 1 cm.

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina