Pileći ujušak
- Recept by coolinarika.com -Juhica od piletine s finim noklicama okrijepit će vas, a okusi povrtnog korijena dati će i osvježavajuće note punim vrućim žlicama.
Priprema
Meso operite i narežite na kockice. Na zagrijanom ulju pržite sitno nasjeckani luk i naribano korjenasto povrće dok ne omekša. Dodajte piletinu i kratko sve zajedno popržite. Zalijte vodom i kad zakipi, dodajte Vegeta Natur kokošje kocke, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30-ak minuta. Od jaja, brašna, soli i peršina vilicom umiješajte tijesto za noklice. U kipuću juhu dodajte noklice i kuhajte još 10-ak minuta. Nakon noklica u juhu dodajte oprani i ocijeđeni grašak.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Noklice ukuhajte tako da žlicu kojom ćete ih grabiti i stavljati u juhu držite kratko u juhi da postane vruća pa se tijesto neće lijepiti za žlicu.