Lungić u panceti
- Recept by coolinarika.com -Je li ovaj lungić toliko ukusan zbog pancete, Vegete Natur tekućeg dodatka ili viskija? Točan odgovor krije se u kombinaciji svih ovih sastojaka.
Priprema
Lungić očistite od suvišne masnoće i žilica i posolite. Na podlogu stavite ploške pancete u nizu te na njih položite lungić. Zarolajte u savitak i pričvrstite ga pomoću kuhinjskog konca. Položite ga u posudu za pečenje prekrivenu papirom i pecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Smanjite temperaturu na 170 °C i pecite još 15 minuta. Kad je pečen, ostavite ga neka stoji pet minuta, a zatim narežite na četiri komada (ukoso). U sok od pečenja dodajte maslinovo ulje, Vegetu Umami tekući dodatak i viski. Prilikom posluživanja meso prelijte umakom.
Posluživanje: Poslužite uz pire krumpir s maslacem i posut sjeckanim vlascem.
Savjet: Umjesto viskija možete koristiti konjak, brandy ili aromatičnu rakiju.