Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Buncek v pivu

Buncek prelijte umakom i poslužite s kuhanim krumpirom, pospite peršinom i uživajte u gurmanskom ručku.

  • 120 min
  • Jednostavno
Buncek v pivu

Sastojci

Priprema

  1. Luk, poriluk, mrkvu i celer narežite na veće komade, stavite u posudu za pečenje koju ste prethodno namastili žlicom masti, posolite i pospite paprom.
  2. Koljenice natrljajte Vegetom Natur za svinjetinu i kratko popecite sa svih strana u tavi na zagrijanoj masti.
  3. Popečene koljenice stavite na povrće, pospite mažuranom i zalijte s pola količine piva.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 90 minuta.
  5. Pečeno meso izvadite na toplo mjesto.
  6. Povrće usitnite štapnim mikserom, dodajte ostatak piva i kratko prokuhajte.

Posluživanje: Buncek prelijte umakom i poslužite s kuhanim krumpirom i pospite peršinom.

Savjet: Tokom pečenja meso prekrijte folijom ili češće okrenite i prelijte umakom.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma