Buncek v pivu
- Recept by coolinarika.com -Buncek prelijte umakom i poslužite s kuhanim krumpirom, pospite peršinom i uživajte u gurmanskom ručku.
Priprema
Luk, poriluk, mrkvu i celer narežite na veće komade, stavite u posudu za pečenje koju ste prethodno namastili žlicom masti, posolite i pospite paprom. Koljenice natrljajte Vegetom Natur za svinjetinu i kratko popecite sa svih strana u tavi na zagrijanoj masti. Popečene koljenice stavite na povrće, pospite mažuranom i zalijte s pola količine piva. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 90 minuta. Pečeno meso izvadite na toplo mjesto. Povrće usitnite štapnim mikserom, dodajte ostatak piva i kratko prokuhajte.
Posluživanje: Buncek prelijte umakom i poslužite s kuhanim krumpirom i pospite peršinom.
Savjet: Tokom pečenja meso prekrijte folijom ili češće okrenite i prelijte umakom.