Badnjak

Više od pripreme za Božić

Fritule

Pripremite ove mirisne, meke i preukusne fritule po omiljenom receptu Petra Graše!Grašo ih baš voli takve - male slatke aromatične, koje ne "popiju" previše ulja i super se slažu s pekmezom od šljiva.

  • 70 min
  • Jednostavno
Fritule

Sastojci

Priprema

  1. Mješavinu za krafne promiješajte s praškom za pecivo. Dodajte jaja, jogurt, naribanu koricu limuna i naranče, oguljenu i naribanu jabuku, lozovaču i vanilin šećere. Sve zajedno izmiješajte električnom mije-šalicom u glatku smjesu i ostavite stajati oko 20 minuta.
  2. U zagrijano ulje žličicom stavljajte peći fritule.
  3. Fritule pržite dok ne dobiju lijepu žutu boju, a potom ih stavite na upijajući papir.

Posluživanje: Prije posluživanja fritule možete posipati  šećerom u prahu, a posebno slasne i neodoljive biti će ako ih prije prvog zalogaja umočite u svima omiljeni Podravkin pekmez od šljiva. ;)

Savjet: Prije nego počnete pržiti fritule, žličicu umočite u ulje da se tijesto ne lijepi.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa