Zapečena tjestenina s rajčicom i tunom
- Recept by coolinarika.com -Zapečenu tjesteninu s rajčicom i tunom možete obogatiti i s Eva tunom u vlastitom soku i povećati nutritivnu vrijednost ukusnog jela.
![Zapečena tjestenina s rajčicom i tunom](https://podravkaiovariations.azureedge.net/0d6594fc-6392-11eb-8ff4-0242ac12003e/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Sadržaj vrećice Fanta isipajte u 800 ml vode i dodajte pasiranu rajčicu. Lagano miješajući, zagrijte da umak zakipi pa kuhajte 1 minutu. U posudu za pečenje usipajte nekuhanu tjesteninu, dodajte ocijeđenu tunu i kukuruz šećerac. Prelijte pripremljenim umakom i lagano promiješajte. Posipajte naribanim sirom. Pecite 30-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Savjet: Umjesto kukuruza šećerca možete dodati crveni grah.