Krem juha od kelja s kobasicama
- Recept by coolinarika.com -Kada vam je dosta običnih jela na žlicu, krem juha od kelja s kobasicama je maštovito rješenje kako svakodnevne namirnice upotrijebiti u drugačijim kulinarskim kombinacijama.

Priprema
U posudu stavite oguljen i narezan krumpir. Prelijte ga vodom, dodajte narezani luk i kad zakipi, kuhajte 10 minuta. Lagano posolite i dodajte narezani kelj. Zajedno kuhajte još 10 minuta, dodajte mljeveni crni papar i svježe mljeveni muškatni oraščić. Kad povrće omekša, usitnite sve štapnim mikserom. Vratite na vatru, dodajte vode da dobijete željenu gustoću i vrhnje. Kad juha zakipi, dodajte Vegetu Natur tekući dodatak. Kobasice narežite na kockice i popecite na zagrijanom ulju u tavi.
Posluživanje: Poslužite toplu krem juhu posutu popečenim kobasicama.
Savjet: Koristite zelenije listove kelja zbog ljepše boje i boljih nutritivnih vrijednosti.