Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!

Jednostavni i ukusni dumplingsi

Pripremite okruglice s nadjevom od piletine, a za dodatno uživanje u okusu, punjenje začinite Vegetom Natur za azijska jela. Ne zaboravite na umak i uživanje može početi!

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Jednostavni i ukusni dumplingsi

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Za umak

  • 6 žlica sojina umaka
  • 1 – 2 žlice rižina octa
  • 1 žlica sezamova ulja
  • ½ žličice poprženih sezamovih sjemenki
  • 1 žlica narezanog vlasca

Priprema

  1. Brašno i sol pomiješajte, zalijte vrućom vodom i zamijesite glatko tijesto.
  2. Pokrijte ga prozirnom folijom i ostavite najmanje 30 minuta.
  3. Piletini dodajte Vegetu Natur za azijska jela, sezamovo ulje i promiješajte.
  4. Dodajte narezani mladi luk, naribanu i ocijeđenu tikvicu, grubo nasjeckane klice i promiješajte.
  5. Od tijesta oblikujte valjak, pa ga narežite na 25 dijelova.
  6. Svaki komadić razvaljajte u tanke kružne oblike Ø 9 cm, tako da rubovi budu tanji od sredine.
  7. Na sredinu razvaljanog tijesta stavite žlicu nadjeva.
  8. Rubove tijesta premažite vodom, preklopite, spojite suprotne krajeve i naborajte.
  9. Pripremljeno punjeno tijesto jedno po jedno pažljivo spustite u kipuću posoljenu vodu koja ne smije jako kipjeti već biti na granici vrenja.
  10. Kuhajte oko 5 minuta dok ne isplivaju na površinu, a zatim ih izvadite.
  11. Za umak, sojin umak pomiješajte s rižinim octom, sezamovim uljem i sezamovim sjemenkama.
  12. Dumplingse posložite na tanjur, pospite vlascem i poslužite s umakom.

Posluživanje: Po želji poslužite s dajkonom narezanim na štapiće ili povrćem po želji.

Savjet: Tijesto se priprema u omjeru 3:1, a vodu dodajte polako.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”