Jednostavni i ukusni dumplingsi
- Recept by coolinarika.com -Pripremite okruglice s nadjevom od piletine, a za dodatno uživanje u okusu, punjenje začinite Vegetom Natur za azijska jela. Ne zaboravite na umak i uživanje može početi!
Priprema
Brašno i sol pomiješajte, zalijte vrućom vodom i zamijesite glatko tijesto. Pokrijte ga prozirnom folijom i ostavite najmanje 30 minuta. Piletini dodajte Vegetu Natur za azijska jela, sezamovo ulje i promiješajte. Dodajte narezani mladi luk, naribanu i ocijeđenu tikvicu, grubo nasjeckane klice i promiješajte. Od tijesta oblikujte valjak, pa ga narežite na 25 dijelova. Svaki komadić razvaljajte u tanke kružne oblike Ø 9 cm, tako da rubovi budu tanji od sredine. Na sredinu razvaljanog tijesta stavite žlicu nadjeva. Rubove tijesta premažite vodom, preklopite, spojite suprotne krajeve i naborajte. Pripremljeno punjeno tijesto jedno po jedno pažljivo spustite u kipuću posoljenu vodu koja ne smije jako kipjeti već biti na granici vrenja. Kuhajte oko 5 minuta dok ne isplivaju na površinu, a zatim ih izvadite. Za umak, sojin umak pomiješajte s rižinim octom, sezamovim uljem i sezamovim sjemenkama. Dumplingse posložite na tanjur, pospite vlascem i poslužite s umakom.
Posluživanje: Po želji poslužite s dajkonom narezanim na štapiće ili povrćem po želji.
Savjet: Tijesto se priprema u omjeru 3:1, a vodu dodajte polako.