Zapečene ćufte u đuveču
- Recept by coolinarika.com -Zapečene mesne kuglice osobito će razveseliti vaše male goste no fantastičnom okusu neće moći odoljeti ni veliki ljubitelji čufti.
![Zapečene ćufte u đuveču](https://podravkaiovariations.azureedge.net/75a3fdd2-943c-11ee-b69c-7e7e31fd0329/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Ječmenu kašu namočite nekoliko sati ili jedan dan prije. Namočenu kašu prokuhajte 10-ak minuta. Fant mješavinu za ćufte promiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. U mljeveno meso dodajte ječmenu kašu i pripremljeni Fant, dobro promiješajte, a zatim od pripremljene smjese oblikujte kuglice. Đuveč zagrijte, stavite ga u vatrostalnu posudu i preko njega posložite ćufte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta. Potkraj pečenja po ćuftama rasporedite naribani sir i zapecite još koju minutu da se sir rastopi.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Uz ovo jelo nije potreban prilog, ali odlično će odgovarati pire od batata.