Zapečene ćufte u đuveču
- Recept by coolinarika.com -Zapečene mesne kuglice osobito će razveseliti vaše male goste no fantastičnom okusu neće moći odoljeti ni veliki ljubitelji čufti.
Priprema
Ječmenu kašu namočite nekoliko sati ili jedan dan prije. Namočenu kašu prokuhajte 10-ak minuta. Fant mješavinu za ćufte promiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. U mljeveno meso dodajte ječmenu kašu i pripremljeni Fant, dobro promiješajte, a zatim od pripremljene smjese oblikujte kuglice. Đuveč zagrijte, stavite ga u vatrostalnu posudu i preko njega posložite ćufte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta. Potkraj pečenja po ćuftama rasporedite naribani sir i zapecite još koju minutu da se sir rastopi.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Uz ovo jelo nije potreban prilog, ali odlično će odgovarati pire od batata.