Ideje za jela iz pećnice

Ispeci pa mi reci!

Zapečene ćufte u đuveču

Zapečene mesne kuglice osobito će razveseliti vaše male goste no fantastičnom okusu neće moći odoljeti ni veliki ljubitelji čufti.

  • 45 min
  • Jednostavno
Zapečene ćufte u đuveču

Sastojci

Priprema

  1. Ječmenu kašu namočite nekoliko sati ili jedan dan prije.
  2. Namočenu kašu prokuhajte 10-ak minuta.
  3. Fant mješavinu za ćufte promiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  4. U mljeveno meso dodajte ječmenu kašu i pripremljeni Fant, dobro promiješajte, a zatim od pripremljene smjese oblikujte kuglice.
  5. Đuveč zagrijte, stavite ga u vatrostalnu posudu i preko njega posložite ćufte.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
  7. Potkraj pečenja po ćuftama rasporedite naribani sir i zapecite još koju minutu da se sir rastopi.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Uz ovo jelo nije potreban prilog, ali odlično će odgovarati pire od batata.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom