Tjestenina alla pizza

Pizza i pašta – jel’ vam već proradila mašta? Šalu na stranu, sjedinili smo 2 omiljena jela i nastala je tjestenina alla pizza. Nadamo se da smo vam potaknuli maštu i da već krećete u nabavku parmezana, rajčica, mozzarelle...

  • 60 min
  • Jednostavno
Tjestenina alla pizza

Sastojci

Za umak

Za premazivanje

  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice naribanog parmezana

Priprema

  1. Za umak: šunku, rajčicu i papriku narežite na manje kocke.
  2. Na maslinovom ulju kratko popecite šunku, a zatim dodajte papriku i rajčicu. Popecite par minuta.
  3. Umiješajte umak od rajčice sa šampinjonima, po želji dosolite i dodajte origano.
  4. U nauljenu vatrostalnu posudu složite red špageta, po njima rasporedite dio umaka, mozzarelle i sira. Ponovite postupak dok sve ne potrošite.
  5. Završite s redom sira, a gornji sloj premažite razmućenim kiselim vrhnjem i parmezanom.
  6. Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C dok parmezan ne dobije zlatno-smeđu boju.

Posluživanje: Poslužite toplo po želji posuto naribanim parmezanom ili s malo narezanog svježeg bosiljka.

Savjet: Za ovo jelo možete izabrati tjesteninu po vašoj želji.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma