Tjestenina alla pizza
- Recept by coolinarika.com -Pizza i pašta – jel’ vam već proradila mašta? Šalu na stranu, sjedinili smo 2 omiljena jela i nastala je tjestenina alla pizza. Nadamo se da smo vam potaknuli maštu i da već krećete u nabavku parmezana, rajčica, mozzarelle...
![Tjestenina alla pizza](https://podravkaiovariations.azureedge.net/eeca1b32-63c1-11eb-a0c3-0242ac12003b/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Za umak: šunku, rajčicu i papriku narežite na manje kocke. Na maslinovom ulju kratko popecite šunku, a zatim dodajte papriku i rajčicu. Popecite par minuta. Umiješajte umak od rajčice sa šampinjonima, po želji dosolite i dodajte origano. U nauljenu vatrostalnu posudu složite red špageta, po njima rasporedite dio umaka, mozzarelle i sira. Ponovite postupak dok sve ne potrošite.Završite s redom sira, a gornji sloj premažite razmućenim kiselim vrhnjem i parmezanom. Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C dok parmezan ne dobije zlatno-smeđu boju.
Posluživanje: Poslužite toplo po želji posuto naribanim parmezanom ili s malo narezanog svježeg bosiljka.
Savjet: Za ovo jelo možete izabrati tjesteninu po vašoj želji.