Tjestenina alla pizza
- Recept by coolinarika.com -Pizza i pašta – jel’ vam već proradila mašta? Šalu na stranu, sjedinili smo 2 omiljena jela i nastala je tjestenina alla pizza. Nadamo se da smo vam potaknuli maštu i da već krećete u nabavku parmezana, rajčica, mozzarelle...
Priprema
Za umak: šunku, rajčicu i papriku narežite na manje kocke. Na maslinovom ulju kratko popecite šunku, a zatim dodajte papriku i rajčicu. Popecite par minuta. Umiješajte umak od rajčice sa šampinjonima, po želji dosolite i dodajte origano. U nauljenu vatrostalnu posudu složite red špageta, po njima rasporedite dio umaka, mozzarelle i sira. Ponovite postupak dok sve ne potrošite.Završite s redom sira, a gornji sloj premažite razmućenim kiselim vrhnjem i parmezanom. Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C dok parmezan ne dobije zlatno-smeđu boju.
Posluživanje: Poslužite toplo po želji posuto naribanim parmezanom ili s malo narezanog svježeg bosiljka.
Savjet: Za ovo jelo možete izabrati tjesteninu po vašoj želji.