Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont

Rižin nabujak s jabukama i mladim sirom

Neka se jela poput rižinog nabujka s jabukama i sirom ne mogu opisati drugim riječima, nego jednostavno zabava na tanjuru, jer vraćaju u djetinjstvo i doslovno zovu na igru.

  • 70 min
Rižin nabujak s jabukama i mladim sirom

Sastojci

Priprema

  1. Rižu skuhajte u posoljenom mlijeku, a zatim je maknite s vatre da se ohladi.
  2. Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite ih u snijeg.
  3. Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer pa pjenasto izmiješajte. Jabuke ogulite i naribajte.
  4. U rižu umiješajte smjesu od žumanjaka, mladi sir i jabuke. Zatim nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  5. Smjesu stavite u namašćen kalup za pečenje.
  6. Po vrhu posložite ploške jabuka za ljepši izgled i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 35 – 40 minuta.
ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka