Lake punč kocke
- Recept by coolinarika.com -Kad se slatki biskvit natopi “parfemskim” kompozicijama citrusa, bobičastog voća, maraskina i ruma, ostaje samo dilema kako ukrasiti to savršenstvo? Glatki preljev u boji trešanja čini najboljim rješenjem.
![Lake punč kocke](https://piovariations.cdn.podravka.net/f7e31cf2-610d-11eb-9a18-0242ac12003a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Žumanjke i pola šećera izmiješajte električnom miješalicom dok ne dobijete gustu pjenastu smjesu. Dodajte mlijeko, ulje, vanilin šećer i promiješajte. Bjelanjke istucite u snijeg i umiješajte preostalu polovicu šećera. U žumanjke lagano umiješajte pripremljeni snijeg i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu izlijte u protvan (36×21 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180˚C 40-50 minuta. Ohlađeni biskvit prerežite na 4 kore. Skuhajte čaj i dok je još topao, umiješajte šećer. Kad se ohladi, umiješajte sok od naranče i limuna, rum, maraskino, koricu od naranče i limuna. Od pripremljenog punča ostavite 100 ml za glazuru, a ostalo podijelite u 3 dijela. Jedan dio ostaje isti, u drugi dodajte otopljenu čokoladu, a u treći crvenu aromu. Prvu koru biskvita premažite džemom, na nju stavite drugu koru, pa poprskajte naizmjenično sa sve tri boje punča. Premažite džemom, stavite treću koru, poškropite punčom i premažite džemom. Stavite četvrtu koru i ostavite kolač da odstoji jedan dan (ili preko noći). Električnom miješalicom izmiješajte šećer u prahu s punčom i nekoliko kapi crvene arome dok ne dobijete glatki preljev. Prelijte preko kolača i ostavite da odstoji oko 30 minuta da se stegne.
Posluživanje: Kocke poslužite dobro ohlađene.
Savjet: Ako ne možete lijepo prerezati kore, ne brinite, jer biskvit u sredini može biti i natrgan.