Lake punč kocke

Kad se slatki biskvit natopi “parfemskim” kompozicijama citrusa, bobičastog voća, maraskina i ruma, ostaje samo dilema kako ukrasiti to savršenstvo? Glatki preljev u boji trešanja čini najboljim rješenjem.

  • 100 min
  • Srednje zahtjevno
Lake punč kocke

Sastojci

Za biskvit

Za premazivanje

Za punč

  • 200 ml vruće vode
  • 1 vrećica Šipak čaja Podravka
  • 150 g šećera
  • 2 naranče
  • 1 limun
  • 100 ml ruma
  • 25 ml maraskina
  • ½ žličice naribane narančine korice
  • ½ žličice naribane limunove korice
  • 50 g čokolade
  • 5 ml crvene arome (jagoda, višnja)
  • 200 g šećera u prahu

Priprema

  1. Žumanjke i pola šećera izmiješajte električnom miješalicom dok ne dobijete gustu pjenastu smjesu. Dodajte mlijeko, ulje, vanilin šećer i promiješajte.
  2. Bjelanjke istucite u snijeg i umiješajte preostalu polovicu šećera. U žumanjke lagano umiješajte pripremljeni snijeg i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  3. Smjesu izlijte u protvan (36×21 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180˚C 40-50 minuta. Ohlađeni biskvit prerežite na 4 kore.
  4. Skuhajte čaj i dok je još topao, umiješajte šećer. Kad se ohladi, umiješajte sok od naranče i limuna, rum, maraskino, koricu od naranče i limuna.
  5. Od pripremljenog punča ostavite 100 ml za glazuru, a ostalo podijelite u 3 dijela. Jedan dio ostaje isti, u drugi dodajte otopljenu čokoladu, a u treći crvenu aromu.
  6. Prvu koru biskvita premažite džemom, na nju stavite drugu koru, pa poprskajte naizmjenično sa sve tri boje punča. Premažite džemom, stavite treću koru, poškropite punčom i premažite džemom. Stavite četvrtu koru i ostavite kolač da odstoji jedan dan (ili preko noći).
  7. Električnom miješalicom izmiješajte šećer u prahu s punčom i nekoliko kapi crvene arome dok ne dobijete glatki preljev. Prelijte preko kolača i ostavite da odstoji oko 30 minuta da se stegne.

Posluživanje: Kocke poslužite dobro ohlađene.

Savjet: Ako ne možete lijepo prerezati kore, ne brinite, jer biskvit u sredini može biti i natrgan.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus