Urbana pola

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

  • 60 min
  • Jednostavno
Urbana pola

Sastojci

  • 1 vrećica Vegeta Natur za krumpir
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 200 g gaude narezane na deblje šnite
  • 150 g Podravskog špeka Podravka
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 50 g majoneze
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • 1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)

Priprema

  1. Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  2. Pospite ih Vegetom Natur za krumpire, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  3. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  4. Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Posluživanje: Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Savjet: Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Kruh

Kruh naš svagdašnji