Kremasta juha od celera
- Recept by coolinarika.com -Kremastu juhu s probranim začinima i celerom poslužite toplu i uživajte u kremoznom okusu povrća.
Priprema
Na rastopljeni maslac dodajte sitno nasjeckani luk, narezanu stapku celera i kratko popecite. Dodajte protisnuti češnjak, uspite brašno, lagano ga popecite, pa uz miješanje ulijte 1,2 l vode. Dodajte Salut sol, papar, muškatni oraščić i šećer. Kuhajte na laganoj vatri da povrće omekša. Kuhano povrće malo ohladite, a potom usitnite štapnim mikserom da dobijete finu kremastu juhu. Ulijte vrhnje, po potrebi dodajte vode da dobijete željenu gustoću i ako je potrebno, posolite.
Posluživanje: Zagrijte juhu da zakipi, a zatim poslužite toplu.
Savjet: Juhu prije posluživanja pospite listićima celera ili karameliziranim lukom.