Njemačka - Jetrica s jabukama

Jetrica popržena na kockicama blago kisele jabuke dat će jelu vinski okus, a prilog od pire krumpira kremasti doprinos ovoj specifičnoj kombinaciji njemačke kuhinje.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Njemačka - Jetrica s jabukama

Sastojci

Priprema

  1. Teleću jetricu narežite na manje i tanje ploške ili prutiće, zalijte s mlijekom i pustite da odstoji 1-2 sata.
  2. Jetricu ocijedite i osušite papirnatim ubrusom.
  3. Zajedno pomiješajte krušne mrvice, crvenu papriku i 1 žlicu Vegete.
  4. Pospite preko jetrice ravnomjerno s obje strane.
  5. Ovako pripremljenu jetricu kratko popržite s obje strane na dobro zagrijanom maslacu dok ne dobije lijepu boju pa je izvadite i ostavite sa strane na toplom.
  6. Na istom ulju kratko popržite luk narezan na ploške, tek toliko da malo zažuti.
  7. Dodajte oguljene i očišćene jabuke narezane na kockice, pirjajte na laganoj vatri dok jabuke i luk ne omekšaju.
  8. Po potrebi podlijte s malo vode.
  9. Pire krumpir pripremite prema uputi na pakiranju.

Posluživanje: Jetricu s jabukama poslužite uz pire krumpir.

Savjet: Da bi jetrica imala bolji okus, ostavite je 1-2 sata da odstoji u mlijeku. Mlijeko će izvući gorčinu.

Začini inspiracije

Monozačini