Francuski kremasti krumpir s kobasicama
- Recept by coolinarika.com -Da kremasti krumpir s kobasicama iz pećnice ne zahtijeva složenu pripremu uvjerite se u ovom jednostavnom receptu i uživajte u maštovitom okusu.

Priprema
Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, ogulite ga i narežite na tanke ploške. Kobasice narežite na ploške. Na zagrijanom ulju u tavi kratko popecite kobasice. Dodajte luk narezan na ploške i zajedno nastavite zagrijavati da luk postane staklast. U nauljenu vatrostalnu posudu slažite red krumpira, rasporedite pečene kobasice s lukom i pospite s 2/3 naribanog sira. Pospite vlascem i popaprite. Na kraju završite redom krumpira. Prelijte vrhnjem i pospite preostalim sirom i parmezanom. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
Posluživanje: Uz topli kremasti krumpir s kobasicama poslužite zelenu salatu.
Savjet: Vrhnje lagano posolite ovisno koliko je slan krumpir.